Hovedseksjon

Matservering på Aktivitetsskolen

Pulled chicken i pita med søtpotet, granateple og rømmedressing.

Det er over 300 barn på Aktivitetsskolen Korsvoll så det å servere mat til denne gjengen er ingen lett oppgave. Vi har opprettet en matgruppe som hver tirsdag lager sunne og gode måltider sammen. 

Vi er veldig stolte av å kunne servere barna blant annet:

  • Pulled chicken i pita med søtpotet, granateple og rømmedressing
  • Gulrotsuppe med appelsin, ingefær og grove krutonger
  • Crispy fiskewraps med sweet chili saus
  • Fiskeburger med syltet rødløk og urtemajones
  • Hjemmelaget knekkebrød med pålegg.

Smittevern og allergener

Det er svært viktig for oss at maten tilberedes og serveres forsvarlig. Vi har en fast matgruppe bestående av ansatte på skolen og AKS som tilbereder all maten sammen. Maten blir tilberedt på mat og helse rommet, hvor hver øy består av en kohort som samarbeider. Matgruppen sørger for god hygiene og bruker hansker når maten blir dandert og maten blir servert porsjonsvis. 

Maten til barn med allergener blir tilberedt på en egen øy med eget utstyr som er merket. Denne maten blir servert i egne beholdere og blandes aldri med annen mat. 

Smaksutvikling hos barn

Barn kan læres opp til å like det aller meste av mat. Siden nesten alle barn i Norge går i barnehage, skole og SFO har ansatte her en stor mulighet til å påvirke hva barn liker. 
Kilde: MatPrat.no

Matgruppen kommer til å servere sunne og balanserte måltider i tråd med Helsedirektoratet sine anbefalinger. Det innebærer også at mange av barna vil smake på ting de kanskje ikke har smakt før, eller at maten inneholder noe de kanskje ikke er så glad i. Det er helt greit. Siden 2019 har vi vært en del av Matjungelen som har som formål å introdusere barna for "en jungel av mat". Vi ønsker å lære barna å bli glad i nye smaker, ikke fjerne sunne og gode ting som f.eks. salat eller rødløk fra retten. Det er selvfølgelig helt i orden å plukke vekk noe hvis man ikke liker det, men vi oppfordrer alle til å smake. For vi vet jo at det kan ta mange forsøk før man liker en ny smak!