Matservering på Aktivitetsskolen

Pulled chicken i pita med søtpotet, granateple og rømmedressing.

Det er over 300 barn på Aktivitetsskolen Korsvoll så det å starte matservering til denne gjengen er ingen lett oppgave. Vi har opprettet en matgruppe som hver tirsdag lager sunne og gode måltider sammen. Til å lede denne fantastiske gjengen har vi med oss Maren Kaupang. Hun gikk på kokkeskole i New York før Covid-19 traff oss og hun dessverre måtte reise hjem. Nå er hun her og hjelper oss med å løfte mattilbudet vårt. 

Vi er veldig stolte av å kunne servere barna blant annet:

  • Pulled chicken i pita med søtpotet, granateple og rømmedressing
  • Gulrotsuppe med appelsin, ingefær og grove krutonger
  • Crispy fiskewraps med sweet chili saus
  • Fiskeburger med syltet rødløk og urtemajones
  • Hjemmelaget knekkebrød med pålegg.

Smittevern og allergener

Det er svært viktig for oss at maten tilberedes og serveres forsvarlig. Vi har en fast matgruppe bestående av ansatte på skolen og AKS som tilbereder all maten sammen. Maten blir tilberedt på mat og helse rommet, hvor hver øy består av en kohort som samarbeider. Matgruppen sørger for god hygiene og bruker hansker når maten blir dandert og maten blir servert porsjonsvis.

Maten til barn med allergener blir tilberedt på en egen øy med eget utstyr som er merket. Denne maten blir servert i egne beholdere og blandes aldri med annen mat. 

I smitteveilederen til skolene står følgende (oppdatert 28. september 2020):

Mat og helse:

  • Det er ikke vist at covid-19 smitter gjennom mat.
  • Undervisningen kan gjennomføres i de gjeldende kohortene.